måndag 8 juni 2009

Krokiga rutiner å sånt

I fredags fick herr Sambo helt apropå ledigt från jobbet, inget att göra...- åk hem sade chefen. Han kom hem strax runt 10.00 snåret, hur trevligt som helst!

Helt lägligt var det även bättre väder, inget regn och till o med lite solglimtar. Vi ägnade hela långa dagen till att arbeta ute. Måla grund, kärra jord, kitta fönster, klippa gräs mm.
När klockan var nästan sju på kvällen gick vi in. Skönt arbetartrötta.

På lördagen regnade det av och till. Vi började dagen med att hela familjen städade inomhus, men sedan kom det av sig... lunchen blev sen, Efter lunch ska man ju vila middag, iaf om man är en liten älskling på nästan 2,5 år. Mamman, pappan och liten lade sig tillsammans. Mamman och liten vaknar sedan 3 (!!!) timmar efteråt, av att pappan slår på kastrull, då är klockan bara 16.30 *ehum*. Resten av kvällen ägnades åt lite lagomt oviktga saker men trevligt umgänge.
Liten gick och lade sig runt 21.00 (istället för 19...)

Idag klev vi inte upp förräns 8.30, det är lyx det!
Åt mackfrukost och drönade omkring tills mataffären öppnade, satte oss i bilen ("liten" var exalterad, älskar att åka bil). Väl på affären bjöds Liten på kanelbulle, gissa om han blev lycklig?, i bilen på väg hem tjatade han efter mer bulle. Hemma igen åt vi en haltafflig lunch eftersom Liten höll på att somna vid bordet. Hela familjen gick och vilade middag (igen)....för att vakna 3,5 (!!!) timme senare kl 18. Men då tyckte pappan att måttet var rågat..."det är ju för bedrööövligt" tror jag orden var. Själv tyckte jag att det var rätt trevligt :D

Raka vägen ner för att laga middag, middagen inmundigades vi den tid Liten normalt går och lägger sig.

EFtersom alla rutiner ändå var helt krokiga vid det här laget så passade vi på att baka bullar, en variant där degen inte behöver jäsa utan man tjoffar in dem i ugnen direkt. Pappan och Liten rörde ihop smeten medans jag fixade fyllningskladdet. Hela familjen hjälpten åt att kavla, fyllningskladda, rulla och dela i bitar och lägga i formar. Liten fick det prestigefyllda uppdraget att lägga på pärlsockret. Han tyckte att det var väldigt goda bullar...upprepade frasen: gooa bylle...ungefär hundra gånger, innan de hade nått ugnen. Hoppas han inte får skrumpmage pga all deg...

Medan bullarna gräddades, gjorde jag nattvälling och Liten nattoalettade sig.
Han var ju självklart tvungen att få smaka på bullarna när de var klara, fattas bara.
Följdaktligen satt han i tv-soffan kl 21.30 och åt nybakade vaniljsnurror med mor och far.

En helt vanlig söndagskväll för vilken tvååetthalvtåring som helst! ...eller hur?

2 kommentarer:

bannahoj sa...

Men det är väl härligt att inte göra "som vanligt" jämt!

Vad är det för recept på bullar? Dela gärna med dig!

/Johanna

Kattta sa...

Jamen visst är det! :)

...var lite bekymmrad bara hur det skulle gå att natta i vanlig tid idag, men det gick jättebra